Skanderborg

Smukfest 2013 - Søndag, Smukfest 2013.

Skrevet d. 2013-08-11

Agnes Obel (14.00

Efter søndagens traditionelle middagskoncert falder det meget naturligt, at det er den danske sangskriver og pianist Agnes Obel, der fortsætter på Bøgescenen, i hvert fald hvad det klassiske islæt angår. Nu er det hendes første danske festivalkoncert, og ovenikøbet på den store scene, men hun klarer det strålende med hjælp fra cellisten Anne Müller og violinisten Mika Posen. Det dejlige vejr bidrager til at løfte melankolien en smule i højden, hvilket er fint til et på nuværende tidspunkt afdæmpet, men alligevel nærværende festivalpublikum. Intimiteten er urørt. Hendes succes er stor herhjemme, men så sandelig også i udlandet. Hendes udgangspunkt er Tyskland, hvor hun har haft bopæl siden 2006 med eget studie og har turneret rundt i Europa. Efter søndagens smukke koncert under åben himmel med forsmag på hendes andet album glæder jeg mig til udgivelsen i starten af efteråret og til at opleve hende igen på et lille koncertsted t i løbet af hendes kommende turné, der dækker flere europæiske lande.

Anne Linnet Band (18.00)

SMUKFEST nærmer sig afslutningens sidste timer, hvor den folkekære kunstner Anne Linnet igen i år indtager Bøgescenen. Hendes musik har været toneangivende og betydet meget for mange mennesker gennem årene, hvilket afspejler sig i den hengivenhed publikum viser, når de synger og vugger med på de yderst velkendte numre der ligger årtier tilbage, som f.eks. Smuk og Dejlig. Det ser ikke ud til, at de spillede numre fra det seneste album ?Kalder længsel? fremkalder den store begejstring. Nye numre kræver ofte sin tid, inden folk får et anerkendende forhold til dem. Men stilen bør være tidssvarende i forhold til den udøvende kunstners evner, og det kræver en stadig større indsats med alderen. Det er et svagt punkt at lade en poledanserinde næsten indtage centrumspladsen for selv at træde lidt til side. Hendes tid som eksperimentende og fanden-i-voldsk er forbi. Man behøver ikke altid at stoppe, når det går bedst, men måske skulle Anne Linnet acceptere tidens gang og vise den modne kvinde, hun er, og lade roen og erfaringen være den stærke og fortsat intense medspiller i sine kompositioner.

En stærk kontrast til Agnes Obels koncert tidligere på dagen.

Nu ser vi frem mod 2014

Vi må nu sige farvel til Smukfest 2013, der har budt på en varieret palette af skøn musik og hede rytmer fra de spæde toner til topnavnes lydbrag. Det har fået en blandet modtagelse med en del kritik af et for stort antal festivalgæster og pladsens sikkerhedsforhold. Gæsterne vil have topnavne, og det kræver store indtægter, siges der. Men festivalkomitéen bør også lade virkeligheden og fornuften få en plads, når valgene skal træffes.

Der er gået mange ugers arbejde med forberedelser og opstilling forud for åbningen, og nu er der kun nedtagning og evaluering tilbage, før festivalkomitéen kun har Smukfest 2014 for øje. Lad os håbe, at det vil blive en smuk, smuk fest med liv og super musik for de mange unge som gamle festivaldeltagere under hensyntagen til dette års kritikpunkter.Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKANDERBORG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
1208032742