Skanderborg

Smukfest 2013 - Fredag, Smukfest 2013.

Skrevet d. 2013-08-09

Smukfest 2013 - Fredag

En tur rundt på pladsen går forbi en spændende bod med genbrugsartikler. WE:RE er et flot initiativ til genbrug af materialer fra de efterladte hotelte og andet skrald, når festivalen er slut. Det er designeren Cille Lorenzen Hjort fra Højbjerg ved Aarhus, der allerede i 2012 fik projektet op at stå. De mange indsamlede materialer bliver sorteret derhjemme, vasket og forarbejdet til en række brugbare produkter som f.eks. små keyhangere, punge, rygsække, tasker i mange afskygninger etc. På grund af variationen i de kasserede materialer har det været muligt at frembringe nye produkter, der er stærke, vandtætte og individuelle i udtrykket. Projektet omfatter nu også materialer fra andre festivaler og brugte bannere, så de respektive festivaler automatisk får hver deres eget logo indarbejdet i produkterne. Cille er fortsat i færd med at udvikle nye produkter af de udsmidte, men ikke udslidte genstande.

Skriver Bjarnesen Band (19.00)

Der inviteres til release party i Spilledåsen med Henrik Skriver og Jesper Bjarnesen. Med sig i bandet har de trommeslageren Claus Daugård og bassisten Michael Wedgwood. Sidstnævnte bidrager også med tekster til deres sange. Efter i nogle år at have heddet Skriver Bjarnesen Blues Band har de fjernet ordet Blues fra navnet for at indikere et bredere musikspektrum. Således er deres første nye album med egne numre mindre blues- og meget mere rockinspireret. De kan næsten betragtes som fast inventar på Smukfest, enten med band eller som enkeltperson. Jeg erindrer bl.a. da Henrik Skriver en søndag middag stod på Bøgescenen og spillede fremragende duet med blueskongen B.B. King. Her i Spilledåsen leverer de legende let en herlig omgang gammeldags rock og blues, og teltet koger med. Efter koncerten kom de lovede CD-er frem til salg. Skriver/Bjarnesen festen er slut og scenen overdrages til næste band, der lover popmusik. Man skal lige vænne sig til, at den tidligere børne- og bluesscene ?Blusen? har fået nyt navn, og musikken også har forandret sig. Det er lidt svært for publikum at forholde sig til.
'img' => 'smukfest2013-301.jpg', 'copy'=>'', 'pos'=>'left',
'gallery' => array('smukfest2013-302.jpg','smukfest2013-303.jpg')
),

L.O.C. (23.45)

Da Liam O'Connor fredag aften lagde vejen forbi Bøgescenen var det samtidig hans eneste koncert i 2013. Det var nok også en af årsagerne til at festivalpladsen endnu engang var fyldt med et feststemt og håndtegnskastende publikum, der fra første sekund var klar til at bekræfte Liam, I at hans valg om kun at optræde i skoven, var helt rigtigt. End ikke da han vælger at spille en akustisk og mere rolig udgave af "Hvorfor vil du ikk", var publikum til at styre, og omkvædet blev en stor rungende fællessang. L.O.C. havde til lejligheden medbragt en håndfuld af sine musikalske legekammerater og kunne løbende under sin koncert præsentere Johnson, USO, Marie Key og Barbara Moleko, der alle hjalp med til gøre dette års Smukfests fredag aften til en vellykket aften.Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKANDERBORG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
1208032730