Skanderborg

Smukfest 2013 - Onsdag, Smukfest 2013.

Skrevet d. 2013-08-07

Smukfest 2013 har allerede for mange unge festivaldeltagere været et faktum i tre dage i udkantsområdet - KærligHeden - med levende musik fra upcoming bands. En slags minifestival i den store festival, hvor nogle i løbet af ugen slet ikke når til den store. Her har unge talentspirer meldt sig til at dyste på Live Camp scenen om at stå på Bøgescenen onsdag eftermiddag og deltage i den officielle åbning af årets festival i Skanderborg. Vinderen blev den dansk-serbiske rapper SukkerLyn, og stemningen foran scenen ved åbningskoncerten var helt i top.

Der er igen sket store ændringer, hvad angår de fysiske rammer for festivalpladsen. Den gamle hovedindgang ved Capri blev sidste år lukket ned og flyttet til Sherwoodskoven. Men derudover er bodgaden fra Capri mod Badeanstalten nu blevet en integreret del af festivalpladsen, så festivalgæster uden armbånd er henvist til de boder, der er blevet placeret i og omkring Sherwood. Den gratis scene mod byen, tidligere kaldet Blusen, har også ændret karakter, idet de mange gode aktiviteter for børn, der de senere år var i teltet om dagen, nu er indstillet. Det er ganske positivt, at Cirkus Krone afholder forestillinger i midtbyen i stedet, men selve festivalens oprindelige familiehygge er mindre synlig. Musiktilbuddene er samtidig blevet bredere, og derfor er betegnelsen for stedet nu Spilledåsen.


Thomas Helmig (20.30)


Inde på selve festivalpladsen er årets Smukfest for alvor skudt i gang, og da Thomas Helmig kommer på scenen er området omkring Bøgescenerne nærmest fyldt til bristepunktet og stemningen er helt i top med masser af fællessang i skoven. Selvom manden har rundet de 48 år og de grå hår er begyndt at melde sin ankomst, leverede han en gedigen koncertoplevelse med et væld af hits fra såvel hans tidlige som senere periode. Måske grundet det enorme repertoire og publikums krav om masser af gamle hits, havde Helmig valgt at mikse "Nu hvor du har brændt mig af", "Giv mig din mund" og "Det er mig der står herude og banker på" i en medley, der som sådan var ganske vellykket men med den konsekvens at numrene blev kort af og det var desværre specielt at mærke på sidstnævnte. Da Helmig gik af scenen var der dog ingen tvivl om, at han stadig kan levere til fulde, og der var i den grad lagt op til en festlig aften af de helt store.

Prince (22.30)

Da mørket havde sænket sig over bøgeskoven, var det tid et af årets største navne i hvert fald på plakaten. Prince, der dog lige måtte vente lidt, da en anden prins, nemlig H.K.H. Kronprins Frederik, først skulle omkring scenen for at modtage Polka Verner Legatet 2013. Kronprinsen kunne naturligvis ikke dy sig, for en lille sproglig vitterlig til afslutning, så han forlod scenen med ordene: "I er jo ikke kommet for at høre en prins tale. Kunne I tænke jer at høre en prins synge?". Opvarmningen med først Thomas Helmig og dernæst Kronprinsen efterlod scenen med den bedst tænkelige stemning, men det fik Prince, der i øvrigt havde frabedt sig al fotografering under koncerten, hurtigt spoleret. Alt for mange mennesker i mørket, der alt for længe skulle høre på jam-guitar-lir og ikke de numre som de nok var kommet for, gav hurtigt en mat stemning. En stemning der ikke blev bedre af, at rigtig mange hverken kunne se eller høre, grundet de mange mennesker foran scenen.Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKANDERBORG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
1208032740