Skanderborg

Smukfest 2012 - Søndag, Smukfest 2012.

Skrevet d. 2012-08-12

Stig Møller (14.00)

Dagen oprandt, hvor Stig Møller på Bøgescenen i det skønneste solskin blev behørigt fejret af både publikum og nogle af hans musikalske venner for igennem 30 år at have optrådt og skabt glæde på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. Med sig havde han bl.a. Flemming Quist Møller og Christian Sievert. Koncerten blev gennemført ved hjælp af Erik Clausen som konferencier. Vi fik bl.a. lov til at møde Skousen & Ingemann med et kærkomment genhør af "Herfra Hvor Vi Står". Derudover kom Peter Belli, Søs Fenger & Nanna og Rasmus Nøhr også på scenen. Kim Larsen var ikke personligt til stede, men der blev vist en videohilsen fra ham på storskærm, hvori han bl.a. takkede Stig for at have lært ham at spille melodier i 3 akkorder og derefter spillede han et af Stig Møllers egne numre. Vi fik til sidst Stigs egen hyldestsang til Skanderborg og kunne forlade jubilæumskoncerten fyldt med glæde og varmt påvirket af hans smittende humør.

Toto (18.00)

Endnu en gang møder vi på Bøgescenen et gendannet band. Denne gang drejer sig om det amerikanske Toto, der blev grundlagt i 1977 og var på toppen i 80\'erne. Den nuværende besætning består af flere af de oprindelige medlemmer, men de har af forskellige grunde haft pauser undervejs bl.a. Steve Porcaro og David Paich, begge keyboardspillere. Guitarist og sanger Steve Lukather er grundstenen, der har holdt sammen på bandet hele vejen igennem. Totos musik rammer bredt fra ballader, over poprock til den mere tunge rock, og den tætpakkede skråning vuggede og hoppede i takt med på de velkendte numre, bl.a. "Rosanna". Toto slog igennem i 1978 med kæmpehittet "Hold the Line", som blev spillet lige så energisk nu som dengang. Korsanger Jenny Douglas-McRae sang i flot duet med Joseph Williams. Hittet blev spillet lige efter en kraftfuld instrumental duel mellem Simon Phillips på trommer og Nathan East på bas og derefter fik publikum et lille pusterum, inden bandet fortsatte med ekstranumrene "Africa" og "Home of the Brave". De lukkede koncerten velfornøjede og afslappede med kæmpesmil, og der var lige tid til også at tage fotos med hjem af et taknemmeligt publikum.

Tak for i år!

om søndagen nærmede sig sin afslutning, så kunne Festiwalther også snart forberede sig på at slappe af og forsvinde ind i en stille bøgeskov igen. Det har været en forrygende uge i skoven med både store og ukendte navne i musikprogrammet og et mylder af mennesker både på det indhegnede festivalområde og udenfor. Der har været usædvanligt roligt og anderledes ved den gamle hovedindgang, idet denne er blevet flyttet til den modsatte ende af festivalpladsen. Nu blev alle armbåndene sat på i Sherwood, det nye centrale friområde med boder - om onsdagen lignede det dog stadig en rigtig flaskehals. Omsætningen var endnu engang rekordstor. Efter en lidt våd før-festival periode kom det gode vejr sammen med åbningen med efterfølgende store mængder af solskin og blå himmel, der manglede blot et par ekstra varmegrader for at det havde været perfekt.

Det nye tiltag med parkeringsområde syd for KærligHeden sammen med forøget respekt fra festivalledelsens side for omgivelser og naboers tidligere indsigelser har bidraget til afvikling af en god festival. I den kommende uge venter blot den store oprydning, før roen er helt genoprettet. Men så er der også næsten kun 1 år tilbage, før Festiwalther vågner til en ny SMUKFEST, denne gang med tilføjelsen 2013. Vi ses!Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKANDERBORG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
1208032721