Skanderborg

Smukfest 2012 - Onsdag, Smukfest 2012.

Skrevet d. 2012-08-08

Smukfest 2012 - Onsdag

Årets SMUKFEST har på nuværende tidspunkt allerede været i gang i 3 dage på KÆRLIG HEDEN - et område i udkanten af Skanderborg, der fra at have været parkeringsområde i 2011 blev omdannet til et nyt campingområde. Igen i år er der inddraget nye markarealer til parkeringsområder, så afstanden ind til festivalpladsen bliver længere og længere. Men de mange gratis shuttlebusser kører hele tiden, og man har fra festivalledelsens side gjort meget for at minimere køretiden ved at tildele faste busruter til de enkelte områder (Vrold camping, Kærlig Heden og det ydre parkeringsareal).

På "LIVE CAMP" scenen på KÆRLIGHEDEN har der i de første dage været budt på megen musik fra 26 nye bands og solister i deres dyst om præsentation på Bøgescenen. Og vinderen blev: Djames Braun. Nu hvor onsdagen er i gang, har musikken også indtaget det centrale festivalområde i Dyrehaven og der er lagt op til den helt store SMUKFEST, hvor der fra den officielle åbning serveres musik på alle store scener. Men ud fra tidligere års erfaringer med hensyn til publikums hjemrejsevaner lukker man delvist ned om søndagen ligesom sidste år.

Ole Frimer Band (18.30)


BLUSEN er den del af SMUKFEST, hvor alle hver dag kan nyde de mange spændende tilbud helt gratis. Den første del af dagen er tilegnet børn og barnlige sjæle, og derefter overgives scenen til bluesmusikken.
Blandt andet blev publikum præsenteret for en imponerende omgang blues fra den århusianske sanger og guitarist Ole Frimer med band bestående af den forrygende hammondorgelspiller Palle Hjorth, bassisten Jesper Bylling og trommeslager Claus Daugaard. Tidligere har Ole Frimer turneret med det europæiske anerkendte blues/rock-band Blue Junction, som han forlod i slutningen af 2009. Og man bør her ikke forglemme Peter Thorup, med hvem han udgav CD'en "På stedet", året inden Peter Thorups død i 2007.


Bryan Adams (20.45)


Her på den officielle åbningsdag havde man med stor succes valgt den legendariske sanger, guitarist og komponist Bryan Adams som hovednavn til at samle et kæmpepublikum foran Bøgescenen. Som optakt til koncerten blev der spillet et mere ukendt nummer, men derefter fulgte de mange hits både inden for rock- og balladegenren fra starten af 80\'erne og fremefter, og der er der rigeligt at vælge imellem. Publikum takkede også generøst ved at synge overdøvende med på både tekst og omkvæd, bl.a. i "Summer of 69". Vejret havde været lidt skiftende, men var her i aften tilbage i sin vante gænge og sørgede for total blå himmel. Rammerne for denne sublime koncert var således helt på plads. Som anerkendt modefotograf har Bryan Adams øje for skønheden, men han tog alligevel publikum med i valget af hvem, der skulle synge duet med ham. Det blev pigen i pink t-shirt Katrine fra Aalborg, studerende i international kommunikation, der således "erstattede" Melanie C på "When you\'re gone". Her blev der ligeledes sunget heftigt med fra publikums side. Bryan Adams, den garvede canadier med et hårdtslående band af professionelle rockmusikere bag sig, udviste hele tiden et fantastisk og dynamisk engagement, der næsten kunne tage pusten fra én. Det var ikke en fornyende koncert, men til gengæld blev det en festlig og kærlig stemning, man havde med sig derfra.

Hej Matematik (20.45)

I Rytmehans blev der helt samtidig med Bryan Adams på Bøgescenen budt på koncert med Hej Matematik. En stor udfordring for Søren Rasted og Nicolaj Rasted. De har deltaget på SMUKFEST nogle gange efterhånden, også på Bøgescenen. Men hvis nogen skal kunne holde taget i publikum, samtidig med et internationalt og succesfuldt navn på hovedscenen, så må det være de to. Med deres fysik i topform forstod de at gå ind under huden på deres publikum, således at også pladsen foran Rytmehans var pakket og en lignende intensiv stemning som ved Bøgechenen var til stede.
Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKANDERBORG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
1208032711