Skanderborg

Smukfest 2014 - Onsdag

Skrevet d. 2014-08-06

Mendoza (16.00)

Så blev der endelig for alvor åbnet for årets festival i Skanderborg! Igen en masse nye tiltag, eller kan man kalde det fravalg? Man har fra festivalens side valgt gratisterne fra, hvilket vil sige, at f.eks. det hyggelige gratistelt Blusen (sidste år kaldet Spilledåsen) ikke længere eksisterer. Vil man opleve festivalstemning, skal der købes billet, men så er festivalgæsterne også lovet en lang række musikalske oplevelser under forhold med forbedret sikkerhed, 4-500 flere ekstra vagter ved de store koncerter og i det hele taget skulle der være færre billetter til salg. Shuttlebusser, barer og camping er også kun for armbåndsfolket. Efter 3 dage med musikalsk kamp til stregen blandt upcoming bands for at blive kåret som vinder af Live Camp 2014 samt finalekamp i KarriereKanonen - alt på KærligHedens arealer ved Skanderborg sø - blev fokus i dag nu rettet mod Bøgeskoven. Med flot festivalvejr åbnede selve pladsen kl. 15.00, og vinderen fra Live Camp, den friske elektropop-pige Mendoza med en yderst spændende vokal havde fået æren af at være den første til at gå på Bøgescenen i år kl. 16.00. Det første spæde skovpublikum tog flot imod hende, og mange ser nok frem til, at der kommer et helt album fra hende understøttet af gårsdagens udnævnelse.

TV-2 (17.15)

Efter den helt unge start fortsatte det aldrende TV-2 derefter for fuld kraft på den anden Bøgescene. TV-2 med Steffen Brandt i forgrunden og samme besætning gennem årene har været med de fleste gange siden festivalens 2. år i 1981. Men fra normalt at spille som det afsluttende band om søndagen, fik de denne gang mulighed for at levere varen som det store åbningsnavn. De spillede med stor oplagthed for et tætpakket, medlevende publikum, der omfattede både gamle grå og unge spraglede festivalgæster. Men teksterne er også så super velkendte, at det er en let opgave at indfange publikum til at synge med. Koncerten blev leveret 100% som forventet og uden krumspring, men det gør ikke spor, for det sikre gør tryg og skaber god basis. Så kan udfordringerne komme fra andre kunstnere og bands i løbet af de næste festivaldage.

Marie Key (19.15)

Den næste koncert på Bøgescenen giver plads til ungdommen igen! Den forjættende sangskriver, Marie Key var kun lige født, da de første tanker om en festival blev luftet. Men hun gjorde sin entré i Karrierekanonen i 2005 med succes og har siden støt og roligt arbejdet sig fremad og opad. Ligeledes fik hun først afprøvet Smukfests P3-scene, derefter Rytmehans sidste år, og velfortjent er hun her i aften nået op på Bøgescenen. Med udgangspunkt i de daglige følelser fænger også hendes tekster hos publikum, så hendes varme inderlighed med det både usikre og dejlige smil når ud over kanten. Og minsandten om ikke Simon Kvamm entrede scenen til publikums store glæde og sang i duet med på deres hit "Gå med dig". Han har det med at overraske for allerede tirsdag afsluttede han sammen med Nephew på Live Camp KarriereKanonens dag - ligeledes uden forvarsel.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKANDERBORG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
0606010714