Skanderborg

Smukfest 2011 - Søndag

Skrevet d. 2011-08-14

Aarhus Symfoniorkester (12.00)

Til trods for en langsom tur med shuttlebussen søndag middag lykkedes det lige at nå frem til en sublim klassisk oplevelse i naturen sammen med et publikum, der nærmest hungrer efter en vis modvægt til poppen, rocken og alt det, der har nået øregangen igennem de seneste dage. I mere end 20 år har Aarhus Symfoniorkester deltaget på Bøgescenen søndag middag med en klassisk middagskoncert. Her kan publikumsgæsterne direkte få lov til at snuse lidt til den "finkultur", som nogle af dem sjældent kommer i nærheden af eller måske direkte undgår at komme i berøring med.
Stemningen var i top hos det smilende symfoniorkester og den veloplagte dirigent, Søren Kinch Hansen, men det var den i høj grad også hos publikum, der sad eller stod forsynet med roser og champagne. Med Pomp and Circumstance som afslutning fik vi således yderligere en dimension af det brede udvalg af musikgenrer, der præsenteres på Skanderborg Festivalen.

Rune Klan (14.00)

Efter det klassiske islæt tryllebandt Rune Klan sit publikum med "Det smukke show", der var specielt designet til festivalen. De store monitorer bidrog til, at hans mange tryllerier med musikalsk bistand af den klassiske guitarist, Kaare Norge blev magi for selv dem på bageste række. Undervejs fik festivalgæsterne desuden et kort, men spændende genhør med den ganske unge danske, elektroniske komponist Mike Sheridan, som havde stået på Bøgescenen lørdag nat. Seancen afsluttedes med, at den blå container med 6.000 tennisbolde, der hang over scenen fra begyndelsen af showet, blev tømt ud over Rune Klan - uden at hverken han eller nogen anden kom til skade!

Mads Langer (15.00)

Et smut ind i P3-teltet afslørede den danske, talentfulde singer-songwriter, Mads Langer, som også arbejder stærkt på at finde international anerkendelse, bl.a. ved hjælp af sit seneste album "Behold", der udkom i foråret 2011. Det er utroligt dejligt at få mulighed for via disse festivalbetingede live-oplevelser at stifte nærmere bekendtskab med unge talenter, der inden for de senere år er dukket op herhjemme. Ellers kan der godt gå for meget selvsving i de veletablerede navne. Samarbejdet med Tim Christensen lader sig ikke fornægte i Mads Langers egen musikproduktion, men det gør bestemt ikke spor, når blot Mads Langer fremover udvikler og fornyer sig i sit eget spor.

Tom Jones (17.45)

Vi er efterhånden nået frem til eftermiddagen den sidste dag, hvor de mange fans stille og urokkeligt tropper op foran Bøgescenen i forventning om, at waliseren Tom Jones - også kendt som Sir Thomas John Woodward - dukker op og giver dem full power. Til trods for at regnen under hele koncerten silede ned, havde denne ældre herre på 71 år publikum i sin hule hånd, fra han trådte ind på scenen, og til han under stor hyldest måtte forlade den igen. Der kan altid skabes nye numre i topklasse, men på en live-scene er de velkendte klassikere og ørehængere et must, blot de spilles med sjæl. Numrene kom på stribe og fik tilhørerne op i højeste gear - selv i de fjerneste afkroge. Hans karismatiske udstråling afstedkom en fantastisk medleven blandt publikum, og da "Sex Bomb" gik i luften, røg trusserne med (de kunne selvfølgelig købes på festivalpladsen inden koncerten).

Lars Lilholt Band (19.00)

Indrømmet! Lars Lilholt Band er en ofte brugt kunstner i festivalprogrammet og en gentagelse henimod det trivielle var ventet. Dog hører fællessang også med til festivalhyggen, og det får man rigelig mulighed for med dem. Alligevel tog de pusten fra publikum ved at hive "The Copenhagen Drummers" ind på scenen og sammen skabte de et mægtigt sceneshow. En super genial konstellation.

Endnu en SMUKFEST lakker mod enden med henved 55.000 festivalgæster i alt. Denne 32. festival blev meget våd og skabte stor omsætning hos butikker og boder, der kunne tilbyde regntøj, gummistøvler og andet udstyr til bekæmpning af vandet. Men regnvejret var ikke jævnt fordelt over festivaldagene, og solen lod sig heldigvis også se. Hvor torsdagens kraftige nedbør lagde en dæmper på indtagelsen af de alkoholiske drikke og andet godt den dag, vendte bøtten om fredagen og resulterede i en omsætning, der gjorde fredagen til den mest indbringende dag nogensinde i festivalens historie. Festivaldagene bød på mange flotte musikalske oplevelser og et intenst festivalliv - også for dem, der ikke havde sat musikken i højsædet. Festivalkomitéen kan umiddelbart efter evalueringen af dette års succes lægge nye kort til den næste SMUKFEST i 2012.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKANDERBORG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
0826095326