Skanderborg

Smukfest 2011 - Onsdag

Skrevet d. 2011-08-10

Smukfest 2011 - Onsdag

Åbningen af dette års SMUKFEST var fremrykket til om onsdagen. Erfaringer fra tidligere år viser, at en del festivalgæster alligevel ankommer i begyndelsen af ugen, men rejser hjem igen i løbet af søndagen. Derfor har man valgt at forlænge den officielle festivalsperiode med en dag. Dog gjaldt forlængelsen af festivalen ikke Rytmehans, da denne scene først åbnede om torsdagen, og publikumsgæsterne måtte ligeledes undvære koncerter fra Rytmehans om søndagen - her sluttede festivalen nemlig efter midnatskoncerten lørdag nat med Carpark North!

I 2011 er der fra festivalens side indrettet et nyt stort campingområde, kaldet KÆRLIG HEDEN, placeret ude i Vrold, hvor der tidligere var parkeringsplads. Allerede søndag aften var hegnet hertil blevet væltet og de første pløkker hurtigt eller besværligt slået i, afhængigt af kræfter og hjælpemidler. På området var der opstillet en scene "LIVE CAMP", hvor 20 amatørbands skulle dyste om at få lov til at give koncert på Bøgescenen i forbindelse med åbningen af festivalen.


Poul Krebs var synlig flere steder på festivalen. I første omgang åbnede han onsdag eftermiddag den lille scene Globetown ved Sølundindgangen akkompagneret af trommeslageren Thomas Menzer. Poul Krebs er en af initiativtagerne til Projekt Globetown, der er et internationalt musikalsk udvekslingsprojekt med det formål at samle musikinstrumenter og andet grej ind til musiktalenter i Kenya. Her er musikerne ofte henvist til at dele det forhåndenværende udstyr. Det indsamlede udstyr skal i første omgang i brug ved en musikfestival i Nairobi, og derefter ud i nye øvelokaler i storbyen. Der var opstillet containere, hvor festivalgæsterne kunne aflevere deres tomme flasker og dåser, og således give et bidrag og tage medansvar i forhold til dem med ringe muligheder.


Johnny Madsen (17.30)

Så blev Bøgescenen overgivet til Johnny "the blues" Madsen flankeret af den suveræne og hurtige guitarist Knud Møller. Med sig i bandet havde han desuden Niels Mogensen på bas og percussionisten Henrik From. På vanlig vis serverede multikunstneren fra Fanø de mange velkendte ørehængere med cigaretter og øl - måske for at klare stemmen, men den forblev hæs. Han gav den gas, og publikum var i den grad med ham og hans blues og rock og rul! En god opvarming af stemningen.


Michelle Birkballe (18.30)

Nu vi er ved blues-musikken, er det tid til en tur forbi "Blusen", der er en ganske anderledes scene her på festivalarealet. Den ligger uden for betalingsområdet og tættest på Skanderborg by, så alle kan frit komme og snuse til musikken og stemningen. Der er bænke og borde i teltet, men alligevel plads til en del gæster og stå-/danseplads foran scenen eller lige uden for teltet. Michelle Birkballe med super band indtog scenen i højt humør og gav en flot musikoplevelse med sin specielle, hæse stemme. Hendes indtagende smil supplerer den rå stemme og gør hende fantastisk i sin fremførelse af bluesrocken.

Big Mama (20.30)

Og tilbage til den garvede udgave af bluesrocken. Det oprindelige band "Big Mama" kan føres tilbage til før Skanderborg Festivalens eksistens. Efter en mindre udskiftning af medlemmerne gennem årene og diverse solokarrierer er "Big Mama" samlet igen og har fortsat grundlæggeren, Børge "Biceps" Jensen som frontfigur. Det er herligt, at bandet er tilbage. De gav en skøn musikoplevelse i "Blusen" med en hæsblæsende intensitet over deres numre, og man kunne ikke lade være med at gribes af deres smittende humør.

Skipper, Just, Frost (21.00)

Vejen retur fra Blusen går forbi P3-teltet. Men møjsommeligt, for her står publikum tæt pakket for at overvære en forrygende, svingende koncert med den danske trio Skipper Just Frost. Ole Skipper Moesgaard på bas, Esben Just i forgrunden som sanger og pianist og Søren Frost på trommer gav publikum en yderst intens omgang swingjazz, rock and roll og mere til. For dem, der her i teltet oplevede Skipper Just Frost for første gang, blev det også den sidste, idet gruppen desværre har valgt at stoppe. Man kan kun håbe på, at der vil opstå muligheder for at opleve de fænomenale musikere i andre sammenhæng på et senere tidspunkt.


Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKANDERBORG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
0928132724