Skanderborg

Smukfest 2010 - Torsdag

Skrevet d. 2010-08-06

Smukfest 2010 - Torsdag

Efter mange års deltagelse på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg har der været et slip på et par år. Det var derfor med spænding og længsel, at jeg nærmere mig indgangsporten igen. Porten var blevet større, og der var et hav af mennesker at kæmpe sig igennem. På begge sider af porten fornemmede man dog den velkendte stemning i menneskemængden. For manges vedkommende var festivalen jo også åbnet for flere dage siden.

Rasmus Seebach

På Bøgescenen var en glad og veloplagt Rasmus Seebach i fuld gang foran en publikumsplads, der var tæt pakket, til trods for at det kun var torsdag eftermiddag. Hans debutalbum udkom for mindre end et år siden, men han er bestemt scenevant fra andre musikalske sammenhænge, og det kunne opleves ved denne intensive og medrivende koncert. Publikum gav igen ved at synge med på de velkendte sange fra albummet, der ganske enkelt hedder "Rasmus Seebach". Det ene nummer "Engel" kunne jo allerede kort efter udgivelsen i en periode næsten betegnes som en landeplage. Da han kun har det ene album ude i handlen, og det til gengæld har solgt i kæmpeoplag og teksterne er enkle og letfattelige, var grundstenen lagt for en for god fællessang. Jeg fik mere end jeg havde forventet og blev derfor også blandt publikum, indtil koncerten var slut.


Delta Blues Band

Efter den afsluttede koncert med Rasmus Seebach var det tid til at tage på vandring i det store festivalområde. En tur ned til Blusen i den modsatte ende af Bøgescenen og udenfor indhegningen førte forbi de små ens hotelte, der var stillet retlinet op langs søkanten - et meget overskueligt billede. Men det kan vel ikke fornægtes, at billedet bliver noget ensformigt at se på, når alle teltene har samme farve, form og størrelse. Derefter endnu et pænt område med store øldåser, de såkaldte Can Sleep dåser, såvel som et nyt og kreativt område med "grisehuse" - alt sammen noget der udlejes til overnatning und festivalen. Et stykke derfra er der dog også plads til almindelig campinghygge. Turen ind i Blusen fører til et genhør med Delta Blues Band. Men på grund af at koncerten her gik i gang samtidig med at Rasmus Seebach sluttede, blev tiden og fornøjelsen med Delta Blues Band meget kort, og jeg nåede ikke at blive fanget af deres musik.


The Rumour Said Fire

Herefter gik turen op mod Rytmehans, hvor The Rumour Said Fire var ved at stille op til deres koncert. Denne nye folk-gruppe der pludselig sidste år poppede op på den musiske scene med anderledes toner - The Balcony - stille og dybtfølende. Repertoiret er ikke så overvældende endnu, men det kan vel kun betyde, at der snart må komme flere spændende tiltag.


Thomas Helmig

Jeg brød op for tage hele turen frem til Bøgescenen igen, hvor Thomas Helmig og band var gået i gang. Der var som stort set altid en fin stemning under koncerten. Han havde stadig taget i publikum, der dog var ret lig med publikumsmængden tidligere på dagen ved koncerten med den nye sologænger, Rasmus Seebach. Det var svært at finde nogen nyskabelse hos Thomas Helmig. Alt kørte som på skinner, det store hjertesmeltende smil på plads, og dog... så var der lige den lille afbrydelse, hvor Frank Hvam i egenskab af KLOVNEN kom buldrende ind på scenen og sørgede for at vække publikum til et kæmpegrin. Alt sammen som led i den kommende film, baseret på serien "KLOVN". Det for publikum overrumplende indslag bidrager nok mere til, at denne koncert vil kunne huskes fremover end Thomas Helmigs egen performance.


Heldigvis tilbydes der flere spændende musikoplevelser under en festival, så man kan bare læne sig lidt tilbage i festivalstolen og så småt fortryde, at man ikke var blevet lidt længere foran Rytmehans og havde lyttet til The Rumour Said Fire.


Dizzy Mizz Lizzy

Senere blev der serveret en superfed koncert med Dizzy Mizz Lizzy for et publikum, der dækkede al plads med udsigt til Bøgescenen, og som på ingen måde kun bestod af de gamle fans. Vi fik gruppen præsenteret midt i halvfemserne. Derefter lå de på køl nogle år, hvor Tim Christensen til gengæld stod frem som solofigur. Heldigvis besluttede Dizzy Mizz Lizzy at levere varen igen. De var fantastisk veloplagte og glade, og publikum udstrålede en kæmpe begejstring.Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SKANDERBORG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
1209073009